Opatija

Menu:

DUBROVNIK:

ROVINJ:

OPATIJA:

TROGIR:

KRK:

PULA:

RABAC:

Flere destinasjoner kommer snart »

Opatija i bilder:


Full størrelse


Full størrelse


Full størrelse


Full størrelse


Full størrelse


Full størrelse


Full størrelse


Full størrelse


Full størrelse


Full størrelse


Full størrelse


Full størrelse


Full størrelse


Full størrelse


Full størrelse


Full størrelse


Full størrelse


Full størrelse


Full størrelse


Full størrelse


Full størrelse


Full størrelse


Full størrelse


Full størrelse

Example image - aligned to the right

OpatijaLokalisering

Opatija har ca 9000 innbyggere. Byen ligger innerst i Kvarnerbukten mellom sjøen og fjellet Mount Učka, 13 km vest for Rijeka. Det tar ca 10 minutter å kjøre fra Rijeka til Opatija. Det tar ca 4,5 timer å kjøre de 427 km fra Split til Opatija.
Landskap

Opatija er kjent for sitt spesielle landskap med bratte klipper og fantastisk sjøutsikt. Åsene oppover i landskapet er skogkledde og bratte. Vannet er krystallklart, og langs sjøen går det en lang strandpromenade som leder deg til flotte badesteder. I Opatija finnes det også parker med eksotiske planter.

Example image - aligned to the left

Severdigheter

Kirken St. Jacob`s Benedictine Abbey gav navnet til byen (Abbey heter Opatija på kroatisk). Kirken ble bygget på ruinene fra et gammelt kloster. Kirken ligger fortsatt midt i byen, og inneholder mange relieffer. Rundt kirken ligger St. Jacob`s Park, med mange planter som er atypisk for denne regionen.

Like ved hotell Kvarner ligger Villa Angiolina – et hus bygget av en kjøpmann fra Rijeka på 1800-tallet. Kjøpmannen oppkalte huset etter sin kone, og dette bygget regnes som oppstarten på turismen i Opatija. Da dette huset ble bygget var Opatija kun en liten landsby med 25 hus og en kirke. Example image - aligned to the right Rundt huset ble det laget en park med palmetrær, bambus, banantrær og Camellia-trær importert fra Phillipinene – som senere ble et symbol på Opatija.

Strandpromenaden Lungo Mare går fra Preluka til Lovran, og er 12 km lang. Denne promenaden går gjennom alle berømte steder i Opatija. Langs promenaden finner man blant annet statuen av Jomfruen med måken, et kjent symbol i Opatija. Statuen er fra 1956.

Opatija har et eget utendørsteater, men dette brukes for det meste til kinofremvisning om sommeren.

Arkitektur

Arkitekturen er inspirert av slutten av 1800-tallet, med flere elegante og sofistikerte bygninger i pastellfarger. Byen har rykte på seg for å ha vært et populært turistmål for det europeiske aristokratiet. I juni arrangeres Meafestivalen, hvor man kler seg opp i klær fra storhetstiden på 1800-tallet.

Example image - aligned to the left

Klima

Det sies at Opatija har et helsefremmende klima. Grunnet det gunstige klimaet anbefalte Freud sine pasienter å reise hit. Klimaet skal være spesielt gunstig for personer med åndedrettssykdommer, hjerte- og hudsykdommer m.m. På 1800-tallet var Opatija et kongelig kursted, og dette var favorittstedet for det østerriksk- ungarnske monarkiet. I 1912 hadde byen 12 sanatorier.Gastronomi

Opatija har et typisk middelhavskjøkken: olivenolje, krydder som laurbær og rosmarin, asparges, kastanjer og kirsebær preger matlagingen.

Byer i nærheten

1 km fra Opatija ligger fiskerlandsbyen Volosko. Byen ble første gang omtalt i 1553, men er udiskutabelt mye eldre. Byen har mange små gamle hus og to fyrtårn. Hvert år arrangeres en malekonkurranse som heter Mandrac. Et typisk motiv for kunstnerne er pipene i byen. Rett utenfor Opatija ligger Ičići, som har en stor marina og strand midt i byen. Promenaden som går gjennom Opatija ender opp i Lovran, som har fått navnet sitt fra laurbær som vokser i og rundt byen.